Снимка Hansons AuctioneersНевероятен късмет извадил британеца Карло Мартино, когато решил да

...
Снимка Hansons AuctioneersНевероятен късмет извадил британеца Карло Мартино, когато решил да
Коментари Харесай

Невероятна история! Британец държи четката си за зъби в купа на 4000 години, купил я за няколко долара на гаражна разпродажба

Снимка Hansons Auctioneers

Невероятен шанс извадил британеца Карло Мартино, когато решил да се разноски из квартала и да прегледа какво се предлага на гаражната ликвидация у съседите. Сред множеството движимости Карло забелязал необикновена купа, на която били изобразени антилопи, които пият. Решил, че би трябвало да я има и я купил против скромните 5 $. 

" Сложих купата в банята, с цел да си поставям в нея четката и пастата за зъби ", разказал пред публицисти Карло. 

Какво съставлява купата и от по кое време датира британецът научил напълно инцидентно няколко години откакто се сдобил с нея от въпросната гаражна ликвидация. Той почнал нова работа в аукционна зала. Именно там той забелязал, че неговата купа доста наподобява на някои антични артефакти. 

" Когато видях в аукционната зала рисунките, незабавно се сетих за моята купа. На античните артефакти бяха изобразени с груба рисунка животни ", спомня си Карло. 

Няколко дни по-късно той дал купата си на специалисти за разбор. Те открили, че съдът е направен в региона на актуален Афганистан 2000 години преди Христа и през днешния ден коства цяло положение. 

" Това е необикновено! Как купата се е озовала на гаражната ликвидация нямам никаква концепция, само че извадих необикновен шанс ", разяснява британецът.

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР